Tým TC Business School

Jan Bloudek
lektor, předseda Českého horolezeckého svazu

"Mé životní motto je od Alberta Einsteina Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat! Moje hlava má původně asi dost silné analytické nastavení, ale časem jsem poznal, že největší poznání přichází tehdy, když mi do analýzy šlehne nějaký silný – často emocionální – záblesk. Hodně často tyto záblesky vysílají studenti a já se sám vlastně stále učím jich využívat k jejich užitku." Více na LinkedIn

Sláva Kubátová
lektorka, zakladatelka TC Business School

Proces učení je pro mne nejzajímavější skupinovou aktivitou, jakou znám. Je to napínavé, někdy až děsivé, veselé i zoufalé… Pro mne je ale nejdůležitější, že když se lidé odváží do tohoto nepředvídatelného a ne vždy pohodlného vlaku nasednout, získávají novou sebedůvěru a důstojnost, a s nimi potom tvoří ve svých organizacích úžasné věci. A – když se daří – mají z výsledků svých snažení radost. Do takové naděje se vyplatí investovat." Více na LinkedIn

Tomáš Bujna
lektor TC Business School, finanční manažer 

"Během studia v zahraničí a také při pracovních zkušenostech v různých manažerských pozicích jsem dospěl k důležitému zjištění. Čísla samotná jsou smysluprázdná. Smysluplnost jim mohou dodat jen lidé, jejich myšlenky, emoce, chtění, strachy… . Tak teď už léta studuji lidi, bez jejich chtění se nic nestane. Rovněž věřím ve společnou genialitu týmu lidí. Dlouhodobě udržitelné organizace jsou postaveny na týmové spolupráci." Více na LinkedIn

Marian Necpal
lektor, tvůrce strategie ve firmách

"Zpočátku jsem věřil, že nejdůležitějším aspektem manažerského rozhodování vůči kolegům i zákazníkům je logika a racionalita. A divil jsem se: proč lidé na obou stranách nereagují tak, jak jsem očekával – vždyť je to přece tak jasné. Action Learning mne naučil, že lidské motivace a rozhodování jsou mnohem květnatější a složitější a logika a racionalita není zdaleka jediným vodítkem, podle něhož jednáme."

Libor Šteffek
lektor, generální ředitel Toyota Europe

"Manažerské vzdělávání formou Action Learning je velmi praktické, neakademické. Vzhledem k tomu, že se zabývá konkrétními situacemi a konkrétními problémy, učí se při něm nejen studenti, ale je přínosné i pro nás, lektory. A navíc jako lektor potkám mnoho zajímavých manažerů působících v jiných oborech."
Více na LinkedIn

Viktor Bosák
lektor, klinický psycholog
 

"Ztotožňuji se s hodnotami, které TCBS zastává. Zvlášť sympatický mi je důraz na oblast mezilidských vztahů. Práce v TCBS mi umožňuje komunikovat a spolupracovat s manažery rozličných firem a organizací, což cítím jako vlastní obohacení – především mi to rozšiřuje obzor.  Jsem lektorem kurzů interpersonálních dovedností a tvořivosti."
Více na LinkedIn
 

John McAuley
lektor, koordinátor DBA International

"Moje hlavní pedagogická zkušenost spočívá v oblastech jako rozvoj organizací, poradenství a řízení změn. Pracuji zejména se studenty postgraduálních programů a můj výzkumný zájem se zaměřuje zejména na kulturu a rozvoj managementu jako profese."

Michal Bugár
lektor, majitel
MegaBIT Services

"Interpersonální dovesnosti považuji pro manažera za klíčová. Hodně lidí ani netuší, oč jde. Rozumím, měl jsem to úplně stejně. Až když jsem sám prošel programem MBA, pochopil jsem, že bez dovednosti efektivně komunikovat, spolupracovat nebo řešit konflikty se dnes manažer neobejde. "
Více na LinkedIn

David Müller
lektor, jednatel Manu JTC 

"Action Learning je „postoj“ a životní cesta.  Pracujeme formou skutečné partnerské spolupráce se studenty i v organizaci, kde týmová spolupráce není jen moderní termín.  Podmínkou funkčnosti a efektivnosti týmu je, že jeho členové mají jakousi společnou myšlenkovou mapu, podle níž všichni členové postupují a která směřuje ke společnému cíli."
 

Petra Sýkorová
konzultantka, péče o klienty, obchod,
marketing

"Stejně tak, jako nelze postavit dům bez základního stavebního kamene, nelze úspěšně řídit firmu bez efektivní komunikace, týmové spolupráce či připravenosti řešit konflikty, které jsou nedílnou součástí našich životů. Jak prosté a jak jednoduché, že? 😊Mým každodenním chlebem v TC je komunikace s manažery z nejrůznějších firem či organizací. Obracet se na mne můžete nejen s dotazy na samotné studium MBA, ale i třeba jen myšlenkou o svém osobním rozvoji či chutí posunout se někam dál."

Barbora Čechová 
konzultantka, péče o klienty, obchod,
marketing

"Od září 2022 jsem se stala novou posilou týmu TéCéčka na pozici manažerky MBA studia. Sama právě procházím GMP kurzem a zkušenost je to už teď neskutečná. Hrozně moc věcí z předchozích pracovních pozic mi do sebe najednou zapadlo a pomohlo mi to v pochopení jednání lidí, které jsem za svůj profesní (i osobní) život potkala. Těším se na poznání nových zajímavých přátel a vzájemné sdílení zkušeností."

Pavel Fiala
obchod, marketing

"Znáte Enneagram? Znáte čínský horoskop? Znáte horoskop? Podle těchto charakteristik jsem 7, jsem kůň, jsem blíženec. Mám rád změnu, rád se učím, potřebuji výzvu, proto mám rád nové projekty. S nadšením  jsem se v TCBS spolupodílel na vzniku programu Ředitel manažerem. Rád propojuji lidi, i proto se podílím na marketingu a obchodu.  Povoláním jsem učitel a setkání s metodikou Action Learning bylo pro mě velmi inspirativní"

Zdislav Boháček
lektor, manažer týmu Vodafone

"Při studiu MBA jsem pochopil, že opravdu nemá smysl předjímat, ale naopak využívat to co mi ALP nabízí, neb po zamyšlení jsem musel uznat, že plánování je důležitější, respektive tvoří základ pro ostatní změny. Ověřil jsem si, že zkušenosti získané během studia využívám i ve své pozici ve Vodafone"
Více na LinkedIn

Hanna Bakker
lektorka, trenérka lektorů TCBS

"S TC Business School spolupracuji hlavně při tréninku lektorů Action learning. Poměrně často mě proto můžete potkat v Praze. Ve volných chvílích ráda cestuji po Čechách. Mým snem je navštívit všechny naše hrady a zámky. Hraji golf , protože mě velmi uklidňuje."

Ladislav Přívozník
lektor, jednatel G3consult

"Působení v TC Business School mi poskytuje nevysychající zdroj inspirace, který mě neustále motivuje se dále vzdělávat. Od roku 2008 jsem majitelem a ředitelem společnosti G3consult zaměřené na systémové IT činnosti pro největší energetické společnosti. Zabýváme se např. digitalizací komunikačních kanálů, návrhy a implementací portálových řešení a návrhy a rozvojem systémů SAP."
Více na LinkedIn